co-creatie mens & natuur

Werken vanuit het geheel, vraagt stem geven aan het geheel, luisteren naar de verschillende perspectieven, inleven in de verschillende posities, herkennen van de intenties en handelen t.d.v. het gezamenlijke belang.

In Natuurlijk Verbinden betekent dat, dat we naast elkaar leren verstaan vanuit intentie en eigenheid, ons ook intensief verdiepen in de natuur en de natuurlijke samenhang. Hoe luister je naar water? Wat vertelt de bij je als je in zijn huid kruipt?

Ieder wezen spreekt een andere taal. Babylonische spraakverwarringen tussen mensen zijn ons niet vreemd. En wat vertelt de natuur ons nu? De taal van de natuur leren verstaan, is een uitdaging.
Om met elkaar en de natuur te co-creëren, gebruiken we beproefde creatieve en communicatieve methodieken. De Stichting Koffer past deze toe in al haar werk. Zij geven ons de mogelijkheid om met elkaar een taal én aanpak te ontwikkelen, die werkt. Zo leren we al doende onze natuurlijke én menselijke buurtbewoners beter verstaan.
Er wordt gebruik gemaakt van het oefenen van de waarneming, sociale intelligentie en interventiestijlen, system thinking, de kunsten en van en met elkaar leren t.d.v het geheel.