push and pull

theater

De Stichting Koffer biedt met haar theatrale producten, de theatersolo Zwarte gaten & Losse eindjes en de interactieve theatrale reis Dementia Travels, de mogelijkheid om op speelse wijze kennis te maken met het onderwerp dementie door er naar te kijken (toeschouwer te zijn) en stap voor stap ‘de wereld van dementie’ in te stappen (deelnemer te worden).

Door als toeschouwer mee te leven met de belevenissen van de personages, is betrokkenheid mogelijk en tegelijkertijd afstand tot het onderwerp; een uitstekende manier om belanghebbenden in onderwijs, thuissituaties en onderzoek te informeren en hen de mogelijkheid te geven om uit te wisselen over dementie.

Zowel Zwarte gaten & Losse eindjes als Dementia Travels, wordt aangeboden met de mogelijkheid tot nagesprek in combinatie met instapoefeningen.
Beide zijn geschikt om in te zetten in ROC en de HBO zorg- en kunstopleidingen én bij voorlichtingen aan mantelzorgers en mensen met beginnende dementie. Zij komen tegemoet aan de vraag uit het werkveld naar laagdrempelige theatrale vormen die beeldend, direct toegankelijk zijn en ingezet kunnen worden.

In Vertel mij wat gaan alle aanwezigen samen met op reis via verhalen en fantasie: een eigen inbreng weeft door het meegebrachte verhaal heen.

Wij spelen in/ of hebben gespeeld op aanvraag van