Training Contact maken bij dementie

Een indruk van de training Contact maken bij dementie, waarin mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en mensen met beginnende dementie met en van elkaar leren hoe zij het contact kunnen blijven maken, ook als woorden en logica tekortschieten. Een praktische training van 6 bijeenkomsten waarin verlies van grip op tijd, logica, (rol-)verhoudingen en betekenis geoefend wordt. Voor meer informatie zie Contact maken bij dementie.

Zwarte gaten & Losse eindjes

Een trailer van de solo over omgaan met dementie vanuit verschillende perspectieven.
Over hoe moeder, dochter, verzorgende en onderzoekster de gaten die vallen trachten te vermijden en de losse eindjes met elkaar verbinden. De voorstelling is geschreven en ontwikkeld door Marjolein Baars voor onderwijs, bijeenkomsten, congressen en theaters. De muziek is van Iwan Gerbrands en de trailer is gemaakt door Lotje van Lieshout .

Inspelen op fantasie

Op 24 november 2014 verzorgde Marjolein Baars samen met Joke Bos van het Amsterdamse Ontmoetingscentrum de Pijp Combiwel de Inspiratiesessie Inspelen op fantasie. Het werd goed ontvangen en hier een indruk van de bijeenkomst op vimeo:

 Congres Moderne Dementiezorg 2014 – Workshop Inspelen op fantasie from StudieArena on Vimeo.

Van Kunst naar Kunde

Van Kunst naar Kunde in ASVZ. Een impressie van het trainingstraject voor het personeel en de familie (24) van dementerende mensen met een verstandelijke beperking. Locatie: Vincentius in Udenhout, tussen juni 2010 en januari 2011. Gemaakt door Matthias de Smit en Joey Bongers van het Zoomvlietcollege in Breda en gesubsidieerd door LLP EU.

Van Kunst naar Kunde

Van Kunst naar Kunde, scholingstraject voor personeel. In Evean Guisveld tussen januari en juni 2009. voor al het personeel (90) van de gesloten psychogeriatrische afdelingen. Gemaakt door Rinze Heininga van IMoveD! en gesubsidieerd door Kunstenaars & Co.

Van je Kunst een Kunde maken.

Opleidingstraject voor kunstenaars, waarin zij hun eigen kunstvorm leren gebruiken binnen het aanbod van DSK in het werken met dementerende ouderen. Deze opleiding vond plaats gedurende het traject Van Kunst naar Kunde in Evean Guisveld tussen januari en juni 2009, is gemaakt door Rinze Heininga van IMoveD! en gesubsidieerd door Kunstenaars & Co.