Publicaties

De afgelopen jaren heeft De Stichting Koffer haar werk op verschillende manieren vorm gegeven.

* Contact maken bij dementie Een oefenboek waarin waarin Marjolein Baars je aan de hand van een routebeschrijving meeneemt langs alle fasen van dementie en informatie en oefeningen geeft in het blijven communiceren, ook als woorden en logica tekort schieten. lees meer

* Contact maken bij dementie in de Thuiszorg Een oefenboek voor helpenden en cliënt-coaches in de Thuiszorg die met dementie te maken krijgen. Naast informatie en oefeningen m.b.t. alle fasen van dementie in het blijven communiceren, ook als woorden en logica tekort schieten, wordt ook aandacht besteed aan het communiceren met familie en andere zorgverleners. lees meer

* Dementie uit De Koffer Vanuit creativiteit omgaan met dementie; een boek waarin Marjolein Baars, Carla Frayman en Pauline Gerner, op persoonlijke wijze uiting geven aan de ervaringen die zij in de afgelopen 7 jaar in het werkveld van dementie hebben.
lees meer

* Granny’s world wide wanderings een serie van twaalf kaarten die op treffende, liefdevolle en humoristische wijze de innerlijke wereld van Granny weergeven. Gemaakt door Pauline Gerner.
zie meer

* Dementie en ik
Marjolein Baars is één van de co-auteurs van het boek Dementie en ik en schreef het 3e hoofdstuk Het creëren van een context: een creatieve ontmoeting met de ander(en).
zie meer

* Leven met andere werkelijkheden een gratis creatieve Europese handleiding waarin een kunstenaarsaanpak in het samen ‘zijn’ met mensen met dementie met praktische tools en benaderingwijze. Ontwikkelt in het Europese project Quality of Life.
zie meer

* Quality of Life Handbook een handboek met beschrijvingen en bevindingen van alle kunstprojecten in het Europese project Quality of Life. gratis aanvragen bij De Stichting Koffer zolang de voorraad strekt.
lees meer

* Onderzoek In de projecten is herhaaldelijk onderzoek gedaan. lees meer

* DVD’s van Van Kunst naar Kunde, Van je Kunst een Kunde maken, Inspelen op fantasie en Zwarte gaten & Losse eindjes zijn DVD’s zie meer

* Beeldverslagen Van de meeste projecten en trainingstrajecten zijn beeldverslagen gemaakt. lees meer